شعبه ۱۱ دادگستری گیلان، برای کشیش یوسف ندرخانی به اتهام ارتداد، مجازات مرگ تقاضا کرده است. همسر آقای ندرخانی نیز زندانی است و به حبس ابد محکوم شده است. خطر اعدام کشیش بهروز خانجانی در شیراز را هم تهدید میکند.
کشیش یوسف ندرخانی ساکن رشت بوده و از اکتبر سال ۲۰۰۹ تاکنون در زندان این شهر به سر میبرد. وی به دلیل تبلیغ مسیحیت در کلیسای خانگی خود، پس از چند مرتبه احضار و تذکر دستگیر شده است. آقای ندرخانی که شغل آزاد داشته، ۳۵ ساله و پدر دو فرزند است.
کشیش رضا دهقانی، عضو شورای رهبری کلیسای ایران با اعلام این جزییات به دویچهوله از صدور حکم مرگ برای یوسف ندرخانی به اتهام ارتداد خبر میدهد: « ایشان سه مرتبه دادگاه رفته که آخرین آن، سه هفته قبل بوده است. به وکیل ایشان تلفنی و شفاهی خبر دادهاند که حکم مرگ صادر شده اما این را ابلاغ کتبی و رسمی نکردهاند. معمول است که چنین کنند تا افکار عمومی و واکنش مردم را بسنجند.»
خانم فاطمه پسندیده، همسر یوسف ندرخانی نیز از خرداد ماه سال ۸۹ در زندان بهسر میبرد. کشیش دهقانی میگوید که دو فرزند خردسال این زوج زیر شش سال سن دارند و نزد عمه خود نگاهداری میشوند: « خانم پسندیده به حبس ابد محکوم شده زیرا در شریعت اسلام، حکم مرد مرتد اعدام و حکم زن مرتد، حبس ابد است.»
کشیش دهقانی یادآوری میکند که فشار بر "نوایمانان مسیحی" در ایران پس از انتخابات تشدید شده و تنها از ماه ژانویه گذشته تا کنون سی نفر دستگیر شدهاند:« بازداشتها در تهران، شیراز، اصفهان و شمال کشور بودهاند. بیشتر این افراد را با قرار وثیقه آزاد کردهاند و آنها منتظر تشکیل دادگاههای خود هستند. وثیقههای آنان سنگین است و به نظر میرسد به این ترتیب خواسته باشند پرونده آنها را تکتک و نه به صورت جمعی بررسی کنند.»
آقای دهقانی از وضعیت خطرناک کشیش بهروز خانجانی در زندان شیراز میگوید و اضافه میکند که وی محکوم به مرگ به اتهام ارتداد شده است: « همسر ایشان هم دستگیر شده و الان با قرار وثیقه آزاد است.»
اعضای "شورای رهبری کلیسای ایران" که مقیم اروپا و آمریکا هستند، کوشیدهاند توجه افکار عمومی و سازمانهای حقوق بشر کشورهای محل سکونت خود را برای حفظ جان "نوایمانان مسیحی" جلب کنند. کشیش رضا دهقانی بهطور نمونه از تظاهراتی اعتراضی در اتاوا در برابر سفارت ایران و ارسال نامههایی به وزارت خارجه و سازمان حقوق بشر کانادا یاد میکند.
نخستین حکم "ارتداد" برای نودینان مسیحی در ایران پس از انقلاب در سال ۱۹۹۰ صادر گردید. کشیش حسین سودمند، در این سال و در شهر مشهد به جرم "ارتداد" به دار آویخته شد.
مهیندخت مصباح ، دویچه وله
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر