۱۳۸۹ شهریور ۲۷, شنبه

احمدی نژاد می گوید در دوران کنونی مجلس در راس امور نیست


محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری اسلامی ایران، اصل تفکیک قوا را وارد شده از غرب دانست و تاکید کرد این موضوع درنظام اسلامی اصالت ندارد. او همچنین با مطرح کردن این مساله که "قوه مجریه قوه اول کشور است" سخن آیت الله خمینی بنیانگذار فقید جمهوری اسلامی درباره در رأس امور بودن مجلس را مربوط به زمانی دانست که پست نخست وزیری در ایران وجود داشت.

احمدی نژاد در مصاحبه با روزنامه دولتی "ایران" که شنبه 18-9-2010 منتشر شد، با مطرح کردن مقوله "اتحاد قوا" گفت: "واقعاً حداكثر تعامل با قوا را داریم. هر چقدر علیه ما انتقاد شود ما سكوت می‌‌كنیم. ما فكر می‌كنیم، سه قوه یكی هستند، تفكیك قوایی كه از غرب آمده در نظام اسلامی اصالت ندارد. حقیقت یك تقسیم‌كار است و خود كار یك موضوع بیشتر نیست."

این سخنان در حالی مطرح می شود که قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، بر اصل بودن تفکیک میان قوای مجریه، مقننه و قضائیه تاکید دارد.

رئیس جمهوری اسلامی با طرح این مساله که برخی تفکیک قوا را تنها برای قوه قضائیه و مقننه می خواهند، بر اولویت قوه مجریه (دولت) بر دیگر قوا درایران تاکید کرد و گفت: " بعضی‌ها استقلال قوا را فقط برای قوه مقننه و قوه قضائیه می‌خواهند.

اتفاقاً قوه مجریه، قوه اول کشور است، بعضی‌ها یک جمله حضرت امام(ره) را متعلق به زمانی که نظام ما پارلمانی بوده برجسته می‌کنند، آن‌زمان رئیس‌جمهور مسئول اداره کشور نبوده بلکه نخست‌وزیر مسئول اداره کشور بوده که از طریق مجلس انتخاب می‌شده است. آن موقع مجلس بالا‌ترین بود. اکنون در قانون اساسی قوه مجریه بار اصلی اداره کشور را بر دوش دارد و قوای دیگر باید کمکش کنند. ضمن این‌که در قوه مجریه، جایگاهی است به‌نام ریاست جمهوری."

احمدی نژاد با اشاره به این که رئیس جمهور شخص دوم کشور پس از مقام رهبری است گفت: "رئیس جمهور رئیس دولت هم هست، رئیس جمهور مجری قانون اساسی هم هست، این دیگر به استقلال قوا ربطی ندارد. مردم رأی مستقیم می‌دهند، رئیس‌جمهور كه انتخاب می‌شود، رئیس دولت است، رئیس قوه مجریه است، این یك قوه مستقل است. علاوه بر این‌ها رئیس‌جمهور مجری قانون اساسی هم است، مسئول امور اداری، برنامه، بودجه و استخدامی كشور شخص رئیس جمهور است. یعنی سایر قوا هم اگر بخواهند كار برنامه، بودجه، استخدامی و اداری داشته باشند مسئولش رئیس‌جمهور است. "


بالاى صفحه
محمود احمدی نژاد با اشاره به انتقادهایی که این روزها برخی از اصولگرایانی که در انتخابات ریاست جمهوی حامی او بودند متوجه او می کنند گفت: " كسانی هستند كه می‌گویند ما این دولت را سركار آوردیم، ستاد زدیم، تبلیغات كردیم. ما تشكر می‌كنیم از آنها اما نكاتی درباره این گروه‌ها می‌گویم، اولاً من در انتخابات گفته‌ام كه ستاد ندارم، اگر كسی هم كار كرد بعداً توقع نداشته باشد كه در اداره امور كشور دخالت كند، این نكته مهمی است، من قبلاً این را اعلام كرده‌ام كه وظیفه‌ام این است كه كاندیدا شوم."

او همچنین ادامه داد: " دوستان برای انجام وظیفه سخنرانی كرده‌اند. من تشكر می‌كنم از این‌كه انجام وظیفه كرده‌‌اند، اما حالا نباید توقع داشته باشند كه دولت مجری نظرات آنها باشد. اما حالا دولت باید بتواند كار خودش را بكند، بالاخره دولت تصمیم‌ می‌گیرد، یك عده خوششان می‌آید، یك عده خوششان نمی‌آید."

او با اشاره به انتقادهای برخی رسانه های اصولگرا از عملکرد دولت با اشاره با این گفته که برخی از رسانه ها هم این مسائا را مطرح می کنند، گفت: " بعضی از روزنامه‌ها خودشان را معیار حق و باطل می‌دانند. خیلی جالب است که می‌گویند اگر ما گفتیم که مثلاً این بد است همه باید بگویند این بد است."

احمدی نژاد در این حصوص افزود: " متأسفانه بعضی همین طوری افراد را متهم می‌کنند. من این مسائل را قبول ندارم. فکر می‌کنند که در بین این 75 میلیون نفر فقط چندنفر هستند که ولایتمدار هستند و بقیه فاسد هستند، من این اسلام را قبول ندارم."

بالاى صفحه
احمدی نژاد همچنین از تحولات قریب الوقوع در دستگاه دیپلماسی کشور خبر داد و گفت:" سیاست خارجی در وزارت خارجه تنظیم نمی ‌شود...موضوع مهم این است كه تغییر نگاهی كه در سیاست‌ خارجی رخ داده، باید در وزارت خارجه نهادینه شود. بالاخره چندین سال این وزارتخانه بر مسیر همراهی با معادلات جهانی حركت كرده، حالا بناست تحول رخ دهد، البته تحولاتی نیز شروع شده كه من امیدوارم این تحولات به سرعت جلو برود."

در روزهای اخیر محمود احمدی نژاد شماری از مسئولان نزدیک به خود را به عنوان نمایده ویژه در امور برخی مناطق جهان منصوب کرده بود. این اقدام او موجب خشم مجلس، دستگاه دیپلماسی و برخی مقام های ایران شد و آن را موازی کاری رئیس دولت در حوزه سیاست خارجی ارزیابی کردند. اگر چه احمدی نژاد از این اقدام خود عقب نشینی کرده و نام نمایندگان ویژه را به "مشاور" تغییر داد، اما اکنون از تغییر و تحول در ساختار دیپلماسی ایران سخن می گوید.

او در باره این تغییر و تحول گفت: " ساختار وزارت خارجه، تشكیلات سفارتخانه‌ها و درجه‌بندی آنها باید عوض شود. همچنین ارزیابی‌ها و ادبیات دیپلماتیك باید تغییر كند كه این كار آغاز شده و من امیدوارم با سرعت ادامه پیدا كند و تكمیل شود."

بالاى صفحه
رئیس جمهوری اسلامی که قرار است برای شرکت در مجمع عموی سازمان ملل متحد به ایالات متحده برود ، بر ضرورت تغییر در ساختار این سازمان بین المللی تاکید کرد و گفت: "اكنون باید ساختار سازمان ملل با همكاری كشورها تغییر كند و این اصلاح باید به یك مؤلفه واحد تبدیل شود."

او همچنین مدعی شد : " شعار تغییر در ایالات متحده امریكا، حاصل كار جمهوری اسلامی بود."

" تغییر " شعار اصلی باراک اوباما رئیس جمهور ایالات متحده امریکا در دوره تبلیغات انتخاباتی ریاست جمهوری این کشور بود.

بالاى صفحه

هیچ نظری موجود نیست: