دمیتری مدودف" رئیس جمهور روسیه ورود تعدادی از عوامل جمهوری اسلامی دارای ارتباط با فعالیت هسته ای رژیم ایران به خاک روسیه و عبور ترانزیتی آنها از طریق خاک روسیه را ممنوع کرد. در متن فرمان رئیس جمهورکه روز چهارشنبه در سایت کرملین منتشر شده در اینباره صحبت می شود.
فهرست مرکب از دانشمندان و مقامات اداری است. از جمله اسامی "عباس رضایی آشتیانی" ـ دارای سمت رفیع در اداره اکتشافات زمین شناسی و استخراج سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی، دکتر "محمد اسلامی" ـ رئیس انسیتوی آموزشی و تحقیقات علمی صنایع دفاعی و سرتیپ"محمدرضا نقدی"، نایب رئیس سابق ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی در تأمین لوژستیکی و تحقیقات صنعتی در آن ذکر شده است.
طبق عقیده شورای امنیت سازمان ملل متحد محمدرضا نقدیدر تلاش ها برای دورزدن تحریم های برقرار شده بر علیه رژیم ایران در دو قطعنامه تحریمی اول شورای امنیت( 1737 مورخه 23 دسامبر 2006 و 1747 مورخه 24 مارس 2007 ) شرکت داشته است.
فهرست اشخاص ذکر شده در فرمان رئیس جمهور روسیه با فهرست شهروندان ایران در قطعنامه تحریمی سوم شورای امنیت سازمان ملل متحد( 1803 مورخه 3 مارس 2007 ) مطابقت دارد. در رابطه با این افراد تدابیر برقرار شده در قطعنامه شماره 1737 عمل می کنند. طبق این تدابیر دارایی های مالی و ذخایر اقتصادی آنها در خاک کشور های قطعنامه توقیف خواهندشد.
مذاکرات در چهارچوب گروه "1+5 " برای حل و فصل برنامه هسته ای ایران از سال 2003 آغاز شد. گروه "1+5 "به همراه آژانس بین المللی انرژی اتمی خواهان متوقف شدن کار های غنی سازی اورانیوم در ایران است که می توانند برای رژیم منع گسترش هسته ای خطر بوجود آورند.مذاکرات گروه "1+5 " در سال 2009 ( 1388)قطع شد. این پس از آن بود که شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی با اکثریت آرا رژیم ایران را بخاطر احداث دومین کارخانه غنی سازی اورانیوم در تزدیکی شهر"قم مورد نکوهش قرار داده و تهران را به این فرا خواند که ثابت کند "درباره احداث دیگر تأسیسات هسته ای اعلام نشده به آزانس تصمیم گیری نشده است".
اوضاع در اطراف برنامه هسته ای جمهوری اسلامی پس از آن رو به وخامت گرائید که محمود احمدی نژاد در روز 22 بهمن اعلام کرد که تهران اولین محموله اورانیوم دارای غلظت حدود 20 درصد را تولید کرده و دارای امکانات لازم برای تولید اورانیوم دارای غنای بیشتر است. او همچنین طرح های مربوط به سه برابر کردن تولید اورانیوم دارای کم غنا را اعلام کرد.
یادآوری می کنیم که چهارمین قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد حاوی تحریم هایی علیه ایران به خاطر امتناع تهران از توقف غنی سازی اورانیوم روز چهارشنبه 9 ژوئن صادر شد. بر اساس اندیشه تنظیم کنندگان، این سند باید نگرانی های جامعه جهانی نسبت به ماهیت برنامه هسته ای ایران را از بین ببرد.
قطعنامه مذکور با 12 رای موافق، 2 رای مخالف (ترکیه و برزیل) و یک رای ممتنع (لبنان) به تصویب رسید.
در اوائل ماه جولای "باراک اوباما" رییس جمهور آمریکا قانون توسعه تحریم های یکجانبه علیه ایران را امضا کرد. در این لیست تکمیلی بیش از 30 کمپانی و اشخاص حقیقی ایران دیده می شوند که عملا همه آنها با برنامه موشکی ایران ارتباط دارند.
در اواخر ماه مه (خرداد) سال جاری سران اتحادیه اروپا در اجلاس بروکسل تصمیم گرفتند که علیه جمهوری اسلامیتحریم های تکمیلی اعمال کنند. در بسته تحریم های جدید که توسط سران 27 کشور عضو اتحادیه اروپا هماهنگ شده بود، تدابیری چون مسدود سازی سرمایه گذاری، ممنوعیت ارائه فناوری و تجهیزات و همچنین ارائه خدمات ذیربط در بخش نفت و گاز ایران در نظر گرفته شده است. در زمینه معاملات نیز پیشنهاد شده که از صادرات محصولاتی که ممکن است توسط ایران در راستای اهداف نظامی مورد استفاده قرار گیرند، جلوگیری شود.
http://parsdailynews.com/71766.htm مسکو، اول مهر، خبرگزاری «ریانووستی»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر