۱۳۸۹ مهر ۳, شنبه

پرزيدنت اوباما اختيارات تحريم ايران را به هيلاری کلينتون محول می کند

   25.09.10
عکس از: ASSOCIATED PRESS

رييس جمهوری آمريکا اختيارات خود در ارتباط با اِعمال قوانين تحريم ايران را به هيلاری کلينتون، وزير امور خارجه آمريکا، محول می کند.

پرزيدنت اوباما طی يادداشتی تصريح کرد اعمال اين تحريم ها عليه ايران توسط وزير امور خارجه آمريکا با مشورت با وزيران خزانه داری و بازرگانی، نماينده آمريکا در سازمان تجارت جهانی، رييس بانک صادرات و واردات آمريکا، رييس بانک مرکزی آمريکا و ديگر نهادهای مرتبط، می تواند انجام گيرد.
همچنين جمهوريخواهان، در مجلس نمايندگان آمريکا، از پرزيدنت اوباما می خواهند که در مقابل اهداف جمهوری اسلامی در ارتباط با تسليحات هسته ای بايستد و تحريمهای موجود عليه ايران را به مورد اجرا بگذارد.
در همين حال يک مقام ارشد آمريکايی روز جمعه گفت در مذاکرات جهانی مربوط به برنامه اتمی ايران مسائل گسترده تری بايد مورد بررسی قرار گيرد و اين مذاکرات نبايد تنها به مسأله مبادله سوخت هسته ای، محدود شود.
گلن ديويس، نماينده آمريکا در آژانس بين المللی انرژی اتمی، روز جمعه در مجمع عمومی سالانه آژانس به خبرنگاران گفت که گفتگوی بيشتر در مورد مبادله سوخت اتمی در وين تنها بخشی از مذاکرات پيش رو را تشکيل خواهد داد. آقای ديويس گفت با توجه به اينکه تا کنون چندين پيشنهاد برای بازگشت تهران به مذاکرات بی پاسخ مانده است اکنون «ما بايد تمامی تلاشمان را به کار گيريم تا روند اين مذاکرات مجدداً به جريان درآيد.»
گروه پنج بعلاوه يک روز چهارشنبه ابراز اميدواری کرده بودند مذاکرات مربوط به چگونگی رفع بحران اتمی ايران هر چه زودتر، آغاز شود.
در همين حال وزير امور خارجه روسيه می گويد انتظار دارد ايران پيام جامعه جهانی را شنيده و برای گفتگو بر سر پيشنهادهای مبادله اورانيوم غنی شده آمادگی خود را اعلام کند.
به گزارش ريانووستی، سرگئی لاورف تاکيد کرد «نشانه هايی ديده می شود که تهران بطور جدی پيشنهاد ما را مدنظر قرار داده است.» آقای لاورف می افزايد که جامعه جهانی بايد نسبت به صلح آميز بودن ماهيت برنامه هسته ای ايران اطمينان حاصل کند.
منوچهر متکی، وزير امور خارجه ايران، نيز طی ديدار با همتای چينی خود در نيويورک از آمادگی تهران برای از سر گرفتن گفتگو درباره پيشنهاد گروه وين، خبر داده است. آقای متکی در عين حال تصريح کرد که مذاکرات در صورت منصفانه بودن و به رسميت شناختن حق ايران برای استفاده صلح آميز از انرژی هسته ای، موفقيت آميز خواهد بود.

هیچ نظری موجود نیست: