۱۳۸۹ مرداد ۱۷, یکشنبه

جلوگیری از ارسال تجهیزات زیمنس به ایران


    به گزارش هفته نامه آلمانی اشپیگل پلیس گمرک این کشور جلوی ارسال یک محموله‌ی شرکت زیمنس به ایران را در فرودگاه فرانکفورت گرفته است. ظاهرا قرار بوده تجهیزات ضبط شده از طریق روسیه به نیروگاه هسته‌ای بوشهر منتقل شود.

شرکت زیمنس ژانویه سال جاری میلادی اعلام کرده بود هیچ معامله جدیدی با جمهوری اسلامی انجام نخواهد داد. مسئولان زیمنس پس از انتشار خبر توقیف تجهیزاتی که مقصد نهایی آنها بوشهر اعلام شده تاکید می‌کنند همچنان بر سر این تصمیم هستند. محموله‌ای یادشده در فرودگاه فرانکفورت ضبط شده است.

نیروگاه بوشهر و انتظار طولانی

زیگفرید روس‌وورم، یکی از اعضای هیات مدیره زیمنس که مسئولیت تجارت با ایران را بر عهده دارد به اشپیگل گفته است هیچ نشانه‌ای دال بر سرپیچی از قوانین و ارسال مستقیم تجهیزات از زیمنس به ایران وجود ندارد. بنابر این گزارش قرار بوده تجهیزات ساخت زینمس در قالب معامله با یکی از شرکت‌های زیر مجموعه «اتم استروی اکسپورت»، در اختیار این کمپانی روسی قرار گیرد. گفته می‌شود این کمپانی قصد داشته این وسایل را برای راه‌اندازی نیروگاه بوشهر به این شهر منتقل کند.

شرکت روسی، طرف قرارداد جمهوری اسلامی برای تکمیل و راه‌اندازی نیروگاه بوشهر است. ساخت نیروگاه اتمی بوشهر در سال ۱۹۷۵ میلادی توسط یک شرکت آلمانی آغاز شد اما ۴ سال بعد، پس از انقلاب اسلامی متوقف ماند. ادامه‌ی ساخت این نیروگاه از سال ۱۹۹۵ به روسیه واگذار شد و قرار بود تا آغاز سال ۲۰۰۰ به پایان برسد. این موعد از ده سال پیش مدام به تاخیر می‌افتد. آخرین وعده‌ای که برای راه‌اندازی این نیروگاه اعلام شده تابستان امسال است.

نتیجه‌ی تشدید تحریم‌ها توسط اتحادیه اروپا

فعالیت‌های هسته‌ای تهران به دلیل آنچه عدم شفافیت و احتمال وجود برنامه‌ای برای تولید سلاح هسته‌ای عنوان می‌شود مورد مناقشه است. شورای امنیت سازمان ملل تا کنون با تصویب چهار قطعنامه در صدد بوده جمهوری اسلامی را تحت فشار قرار دهد و وادار به توقف غنی‌سازی اورانیوم کند. هدف از این درخواست اعتمادسازی و حصول اطمینان از صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای تهران ذکر شده.

جمهوری اسلامی اتهام داشتن فعالیت‌های پنهان را رد می‌کند و هدف از برنامه‌های هسته‌ای خود را استفاده صلح آمیز از انرژی اتمی می‌داند. در پی صدور قطعنامه ۱۹۲۹، ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا تحریم‌های یک جانبه‌ای علیه جمهوری اسلامی به تصویب رسانده‌اند که محدودیت‌های فراوانی برای روابط تجاری و مالی این کشور ایجاد می‌کند. ماموران گمرک فرودگاه فرانکفورت با استناد به تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا جلو محموله ارسالی به روسیه را گرفته‌اند.

قطع کامل معاملات زیمنس با ایران

در تحریم‌های اتحادیه اروپا فروش با واسطه بسیاری از قطعات و دستگاه‌ها به ایران نیز ممنوع است. به نوشته‌ی اشپیگل گمرک آلمان از پایان سال ۲۰۰۹ تا کنون حدود شش محموله را که اغلب آنها می‌بایست از مسیر روسیه به ایران می‌رسید توقیف کرده است.

در ارتباط با تجارت‌های غیرقانونی با ایران هم اکنون در چند دادگاه فرانکفورت و نوردراین وستفالن پروندهایی در دست بررسی است. دست‌کم سه شرکت آلمانی در این ماجرا درگیر هستند اما ظاهرا پرونده‌ای از شرکت زیمنس در میان آنها نیست. عضو هیات مدیره این شرکت می‌گوید، بدیهی است که زیمنس تمام موارد پیش بینی شده در تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا را در معامله با تهران مد نظر قرار خواهد داد. او تاکید می‌کند از نیمه‌ی سال ۲۰۱۰ میلادی تجارت با ایران به طور کامل متوقف شده است.
دویچه وله
منبع پارس دیلی نیوز 

هیچ نظری موجود نیست: