در پی تخریب بخش هایی از شمال پاکستان در اثر سیل و جاری شدن سیل به سمت مناطق جنوبی، نیم میلیون نفر از ساکنان جنوب این کشور خانه های خود را ترک کرده اند.
در بخش هایی از پاکستان حالت هشدار و آماده باش اعلام شده است. مناطق بزرگ کشاورزی به زیر آب رفته و نیروهای زمینی و دریایی پاکستان سعی دارند مردم ساکن مناطق پست تر کنار رودخانه سند را از محل منتقل کنند. به گفته مقام های پاکستانی، بعضی از مردم حاضر به ترک خانه های خود نیستند.در اثر شدیدترین سیل در پاکستان طی هشتاد سال اخیر، ۱۶۰۰ نفر کشته شده اند و زندگی دوازده میلیون نفر مختل شده. در منطقه کشمیر تحت کنترل هند که در مجاورت پاکستان قرار دارد، نیز دست کم ۱۱۲ نفر در اثر باران شدید، سیل و رانش گل و لای جان خود را از داده اند.
در همین حال آصف علی زرداری، رییس جمهوری پاکستان این انتقادها را که باید سفرش به خارج را نیمه تمام می گذاشت و برای نظارت بر عملیات کمک رسانی به سیل زدگان به کشورش برمی گشت، رد کرده است.
آقای زرداری به بی بی سی گفت به طور مرتب در جریان اوضاع پاکستان قرار می گیرد و نخست وزیر توانایی مدیریت عملیات امدادی را دارد.
رییس جمهوری پاکستان گفت از کشورهای امارات عربی متحده، فرانسه و بریتانیا که طی این سفر از آنها بازدید کرده، قول کمک گرفته است.
اداره هواشناسی پاکستان برای بعضی از مناطق این کشور پیش بینی ادامه بارش باران شدید کرده است.
عمل مسعود، از مقام های اداره مدیریت فجایع طبیعی در پاکستان گفته است کار تمامی هلی کوپترهایی که در منطقه شمال غرب مشغول کمک رسانی و نجات مردم بودند، به دلیل هوای بد، متوقف شده است.
به گفته مقام های پاکستان، ۶۵۰ هزار خانه در اثر سیل تخریب شده، ۵۵۷ هزار هکتار زمین کشاورزی به زیر آب رفته و بیش از ۱۰ هزار راس گاو تلف شده است.
میلیون ها نفر از سیل زدگانی که در اثر سیل بیخانمان شده اند، نیازمند کمک های فوری از جمله آب آشامیدنی هستند.
در حالی که برخی از ساکنان مناطق سیل زده واکنش دولت را به وضعیت موجود کافی نمی دانند، سازمان های رفاهی محلی که با گروه های پیکارجوی اسلامی ارتباط نزدیکی دارند، مشغول کمک به سیل زدگان در شمال غرب پاکستان هستند.
آدام ماینات، خبرنگار بی بی سی به نقل از عادل میر، رهبر محلی یکی از گروه های کمک رسانی در منطقه، موسوم به فلاح انسانیت، می گوید این اعضای گروه او هستند که به مردم کمک می کنند نه دولت پاکستان.
این گروه با جماعت الدعوه، یک تشکیلات خیریه مرتبط با لشکر طیبه، ارتباط نزدیکی دارد.
لشکر طیبه یک سازمان جهادی است که دولت پاکستان در نوامبر سال ۲۰۰۸ در پی انفجارهای بمب در بمبئی، فعالیتش را ممنوع کرد.
دولت پاکستان شبکه القاعده را مسبب بمبگذاری ها معرفی کرده و گفته بود لشکر طیبه، ارتباط نزدیکی با شبکه القاعده دارد.
به گفته خبرنگار بی بی سی اعضای گروه فلاح انسانیت، با توزیع مواد غذایی، آب آشامیدنی و دارو در میان سیل زدگان محبوبیت زیادی به دست آورده اند و در حالی که از دولت پاکستان به دلیل کوتاهی در کمک به سیل زدگان انتقاد زیادی می شود، تشکیلات فلاح انسانیت بدون فوت وقت به رفع نیازهای سیل زدگان پرداخته و بدون سر و صدا و با کارآیی کامل در حال افزایش طرفداران خود در سراسر خاک پاکستان است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر