۱۳۸۹ مرداد ۱۱, دوشنبه

دریاسالار مولن: در صورت لزوم نقشه حمله به ایران آماده است


مولن
مولن: دستیابی ایران به تسلیحات اتمی ریسک غیرقابل قبول است
رئیس ستاد ارتش آمریکا از آماده بودن طرح های نظامی حمله به ایران سخن گفته است.
دریاسالار مایک مولن، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، با ابراز این نظر که توسل به حمله نظامی برای جلوگیری از برنامه های اتمی ایران "احتمالا نظر بدی است" گفته است که در صورتیکه چنین حمله ای ضرورت داشته باشد ارتش آمریکا نقشه عملیاتی آن را تهیه کرده و در دست دارد.
مایک مولن که در برنامه دیدار با مطبوعات در شبکه تلویزیونی سی بی اس آمریکا شرکت داشت، در مورد این برنامه، زمان تهیه و شرایط کاربرد آن توضیحی نداد.
رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، که ارشدترین مقام نظامی این کشور محسوب می شود، گفت که حمله نظامی به ایران می تواند تبعات جدی و پیش بینی نشده ای در خاورمیانه داشته باشد.
با اینهمه، وی تاکید کرد که "دستیابی ایران به تسلیحات اتمی یک ریسک غیرقابل قبول است."
دریاسالار مولن گفت "به نظر من، گزینه نظامی روی میز بوده و همچنان خواهد بود و یکی از گزینه هایی است که رئیس جمهوری می تواند انتخاب کند."
وی افزود "در عین حال، من امیدوارم که کار به آنجا نرسد اما عملیات نظامی یکی از گزینه های مهم است و این موضوع به خوبی تفهیم شده است."
اگرچه مقامات آمریکایی گفته اند که مذاکره و اقدامات دیپلماتیک را راه مناسب تری برای حل و فصل بحران اتمی ایران می دانند، اما همواره تاکید داشته اند که برای جلوگیری از دستیابی جمهوری اسلامی به تسلیحات اتمی، عملیات نظامی را نیز مردود نمی دانند.
هفته گذشته، رئیس پیشین سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا - سیا - در مصاحبه ای با شبکه تلویزیونی سی ان ان اظهار داشت که ایران بدون توجه به هشدارهای بین المللی، به برنامه های اتمی خود ادامه می دهد و به این ترتیب، احتمال عملیات نظامی علیه تاسیسات هسته ای این کشور افزایش یافته است.
هشدار نظامیان ایران
در مقابل، مقامات مختلف جمهوری اسلامی حمله نظامی به تاسیسات اتمی ایران، به خصوص از سوی اسرائیل را نا محتمل دانسته و یا علیه چنین عملیاتی هشدار داده اند.
ناوهای هواپیمابر آمریکا در خلیج فارس - US Defense Dept
نیروهای آمریکایی و شمار دیگری از کشورهای غربی در منطقه حضور گسترده دارند
روز یکشنبه، خبرگزاری دولتی ایران - ایرنا - به نقل از سرتیپ پاسدار یدالله جوانی، معاون سیاسی سپاه پاسداران، گفت که اگر آمریکایی ها به عملیاتی علیه ایران بزنند، امنیت تمامی منطقه به مخاطره خواهد افتاد.
وی به خصوص از اخلال در امنیت خلیج فارس به عنوان اقدامی در مقابله به مثل با حمله احتمالی آمریکا سخن گفت و افزود "امنیت خلیج فارس یا برای همه، و یا برای هیچکس."
یدالله جوانی افزود که "خلیج فارس یک منطقه راهبردی است و اگر امنیت این منطقه به مخاطره افتد، آنان نیز متضرر می شوند و پاسخ ما قاطع است."
معاون سپاه پاسداران اظهار داشت که خودداری اسرائیل از عملیات نظامی علیه ایران به دلیل "ناتوانی" آن کشور است.
وی در عین حال گفت که "چنانچه از سوی آمریکا و اسرائیل حرکت خصمانه ای علیه ارزش های حیاتی ما رخ دهد، از خود دفاع خواهیم کرد."
در گذشته هم برخی مقامات نظامی جمهوری اسلامی هشدار داده اند که در صورت حمله نظامی به تاسیسات اتمی این کشور، امنیت خلیج فارس را به مخاطره خواهند انداخت و به خصوص دست زدن به عملیات نظامی برای بستن تنگه هرمز را مطرح کرده اند.
خلیج فارس از مناطق مهم از نظر تامین نفت مورد نیاز بازارهای جهانی است و اخلال در مسیر رفت و آمد نفتکش ها، از جمله در تنگه هرمز، می تواند عواقب نامطلوبی برای اقتصاد جهان داشته باشد.
در عین حال، در صورتیکه ایران بتواند به عنوان مقابله به مثل با حمله به تاسیسات اتمی خود، به قطع صدور نقت از این منطقه مبادرت کند، به احتمال زیاد ادامه فعالیت در تاسیسات تولید و صدور نفت این کشور، که منبع اصلی کسب درآمد و تامین نیازهای حیاتی اقتصادی آن است نیز به مخاطره خواهد افتاد.
در حال حاضر، نیروی دریایی ایالات متحده و شمار دیگری از کشورهای غربی در خلیج فارس، دریای عمان و اقیانوس هند حضور دارند و واحدهای نیروی هوایی و زمینی آنها در برخی از کشورهای منطقه مستقر اند.

هیچ نظری موجود نیست: