۱۳۸۹ مرداد ۲۵, دوشنبه

افطاری غریبانه کیوان صمیمی در اعتصاب

افطاری غریبانه کیوان صمیمی در اعتصاب



جرس: وضع جسمی و عمومی کیوان صمیمی از فعالان ملی مذهبی که از 4 مرداد ماه تا کنون دست به اعتصاب غذا زده بحرانی و وخیم اعلام شده است. وی به عنوان پدر معنوی بازداشت شدگان جوان که توان شکنجه شدن در بازداشتگاهها را ندارند گفته که برای همه پسران دربندش اعتصاب می کند.  

صمیمی گفته بود که اعتصاب غذای خود را نخواهد شکست تا زمانی که همه فرزندانش را از انفرادی به بند عمومی ببرند.

این فعال سیاسی 62 ساله در بیستمین روز اعتصاب غذا با وجودی که وضعیت جسمانی مناسب نداشت با روحیه ای بسیار قوی به اعتصاب غذای خود ادامه داد و حتی در ماه رمضان و موقع افطار فقط آب و چای می نوشد.

وی بعد از آنکه زندانبانان و مسئولان زندان مبادرت به رفتارهای غیر انسانی با بازداشت شدگان کردند ، به همراه 16 زندانی سیاسی دیگر دست به اعتصاب غذا زد.

خانواده صمیمی در این باره می گویند: از زمانی که کیوان دست به اعتصاب غذا زده تلفن ها و ملاقاتهای او قطع شده و مسئولان در پاسخ به نگرانی خانواده  وی به آنها جواب سر بالا می دهند.

روند دستگیری و محاکمه صمیمی

پس از اوج گیری نا آرامی های انتخاباتی سال گذشته  تعداد زیادی از فعالان سیاسی به دلایل واهی و حسب سوء ظن یا تسویه حساب های کینه توزانه برخی نهادهای امنیتی به زندان افتادند .

اتهام وارده به وی زیر سوال بردن سلامت انتخابات و شرکت در تظاهرات اعلام شد .

 کیوان صمیمی روز ۲۳ خرداد ۸۸ بدون هیچ دلیلی از سوی وزارت اطلاعات در منزل شخصی اش بازداشت شد، که به گفته بازداشت کنندگان ابتدا به جهت پیشگیری بازداشت، اما اکنون بیش از یک سال است که در زندان  به سر می برد و ۴ ماه از این زمان را در انفردای سپری کرده و تا کنون فقط دوبار موفق به گرفتن مرخصی شده است.

خانواده صمیمی در باره نحوه بازداشت این فعال سیاسی گفتند : یک روز پس از انتخابات یعنی در نیمه شب 23 خرداد 1388 و پیش از شروع اعتراضات مردمی، مأمورین وزارت اطلاعات درب منزل صمیمی را شکسته و او را بازداشت می کنند.

وضعیت این فعال سیاسی به گونه ای بود که وی تنها 3 ماه پس از بازداشت توانست با وکیل خود دیدار کند و این ملاقات در حالی انجام گرفت که آثار شکنجه های روحی و جسمی وی در زندان در چهره اش هویدا بود.

خانم نسرین ستوده وکیل کیوان صمیمی در باره وضعیت وی گفته بود که کیوان در بند 209 غیر عمومی به سر می برد و طبق اظهارات دکتر بهداری زندان اوین پای چپ وی کبود شده بود.

همچنین اتهاماتی که شخص بازجو به وی وارد کرده فعالیت در گروهک‌های غیرقانونی از قبیل ائتلاف ملی – مذهبی‌ها، شورای ملی صلح، انجمن حامیان حق تحصیل و کمیته بازداشت‌های خودسرانه بوده است.

نکته مبهم در پرونده و شکنجه جسمی

نکته مبهم در پرونده بازداشت صمیمی این است که با وجود بازداشت وی در نیمه شب 23 خرداد ، دادگاه انقلاب زمان بازداشت وی را 26 مرداد اعلام کرده است که به گفته وکیل وی این به آن معناست که در این دو ماه یعنی فاصله خرداد تا مرداد، مشخص نیست  پرونده و بازداشت  او توسط چه کسانی صورت گرفته و در این دو ماه مرجع بازداشت‌کننده مشخص نبوده است.

در دوران بازداشت موقت وی را  2 بار مورد ضرب و شتم قرار داده و او برای اعتراف و مصاحبه زیر فشار قرار می گیرد ولی در اثر روحیه بالا و تجاربش از زندانها و شکنجه های زمان شاه(که منجر به جانبازی او نیز شده است) حاضر به پذیرش درخواست های غیرقانونی نمی شود و در عوض برای تقویت روحیه سایر زندانیان پیام کوتاه مقاومتی را به بیرون زندان منتقل می کند که که در آن شرایط اعتراف های نمایشی در تلویزیون، بازتاب بسیار گسترده و مثبتی پیدا می کند. متن پیام وی چنین بود ::

   کوتاه از 209 اوین

محکم و پراراده بر سر آرمانهای پاکم جهاد می کنم، درونی و بیرونی؛ و البته رسول(ص) جهاد درونی را بزرگتر و مهمتر نامید. پس بدرود بر "من" سلام بر "ما"...

   کیوان صمیمی، مهر 1388، انفرادی بند 209 زندان اوین

    این اقدام کیوان صمیمی ، مسئولان قضایی و شخص دادستان، جعفری دولت آبادی را بسیار عصبانی کرد اما به زندانیان و به خصوص جوانانی که پس از آن بازداشت شدند، روحیه مضاعفی بخشید.

بر اساس حکم ابلاغی روز سه‌‌شنبه ۱۳ بهمن ۱۳۸۸  شعبه 26 دادگاه انقاب تهران به ریاست قاضی پیرعباسی  وی را به 6 سال حبس تعزیری و محرومیت مادام العمر از فعالیت های سیاسی-اجتماعی-فرهنگی-مطبوعاتی محکوم کرد که دادگاه  تجدید نظر ضمن تایید حکم تنها محرومیت وی را به 15 سال کاهش داد.

کیوان صمیمی کیست؟

       مهندس "کیوان صمیمی بهبهانی" از فعالین سیاسی-اجتماعی-مطبوعاتی و حقوق بشری در ایران و عضو "شورای فعالان ملی-مذهبی" می باشد. وی از جمله اولین بازداشت شده های پس از انتخابات بحث برانگیز دهمین دوره ریاست جمهوری ایران است.

   کیوان صمیمی که متولد 6 اسفند 1327 است، فعالیت سیاسی را از دوره دانشجویی و در دوران سلطنت محمد رضا شاه پهلوی آغاز کرد. او که در اولین دوره مهندسی صنایع دانشگاه صنعتی شریف(آریامهر سابق) پذیرفته شده بود به تدریج  فعالیت های سیاسی اش را گسترش داد و به عضویت "سازمان مجاهدین خلق" درآمد. به دنبال چند عملیات چریکی به اتفاق برادرش مهندس "ساسان صمیمی بهبهانی" بازداشت شد. ساسان اعدام شد ولی خود او تا زمان انقلاب در زندان ماند و در پی انقلاب به اتفاق دیگر زندانیان سیاسی آزاد شد. وی در زندان و به دنبال تغییر ایدئولوژی سازمان مجاهدین خلق برای همیشه از این سازمان جدا شد.

   صمیمی بعد از انقلاب به اتفاق برخی از دوستان خود سعی کرد با استفاده از تخصصش، در مسیر به سامان کردن وضعیت صنعت کشور قدم بردارد. بدین ترتیب او تبدیل به یکی از قدیمی ترین مدیران صنعتی جمهوری اسلامی شد که مسئولیت های گوناگونی در وزارت صنایع از جمله مدیرعاملی کارخانجات لاستیک سازی دنا(بریجستون) در سوابق او به چشم می خورد

   مهندس صمیمی از همان ابتدای انقلاب منتقد دور شدن از اهداف، شعارها و ارزشهای اصیل انقلاب بود اما با تندروی و فعالیت های غیرفانونی هم مخالف بود. حتی اعدام ناباورانه برادر دیگرش مهندس "کامران صمیمی بهبهانی" که گرایشهای مارکسیستی ولی مسالمت آمیز داشت نیز باعث نشد که از افراط گرایی حمایت کند. اما از طرف دیگر با محافطه کاری به بهانه مصلحت نیز به شدت مخالفت می کرد. او به اتفاق سایر همفکران ملی-مذهبی اش به تدریج فعالیتهای خود را منسجم تر کردند. بدین ترتیب وی به همکاری با تعدادی از نشریات از جمله مجله "ایران فردا" و "دریچه" پرداخت. صمیمی در پی بازتر شدن فضای سیاسی در دوران اصلاحات، مجله موفق سیاسی-اجتماعی-ادبی-فکری "نامه" را به مدیر مسئولی خود منتشر کرد. "نامه" به جنبشهای اجتماعی(زنان، دانشجویی، کارگری، اصلاحات و...) و حقوق اقلیت ها(مذهبی و قومی) اهمیت به خصوصی می داد و همواره صفحاتی را در اختیارشان می گذاشت. اعتقاد راسخ صمیمی به آنچه "معجزه گفتگو" می خواندش سبب شد که "نامه" و دفتر آن محفل و محملی باشد برای طیفهای مختلف سیاسی-اجتماعی که از نزدیک همدیگر را دیده و با هم به تبادل نظر بپردازند. همین امر سهم عمده ای در نزدیک ساختن فعالین جنبشهای مختلف به هم ایفا کرد. در آن زمان به علت محدودیتهایی که در دانشگاه وجود داشت، حتی برخی از جلسات و انتخاباتهای دفتر تحکیم وحدت نیز در دفتر مجله نامه برگزار می شد. توفیق نامه در تقویت جامعه مدنی و کمک به جنبشهای اجتماعی تا بدانجا پیش رفت که دیگر حکومت وجود "نامه" را برنتافت و به بهانه شعری از سیمین بهبهانی آنرا توقیف کرد. اما مهندس صمیمی پس از آن نیز به فعالیت های مدنی و حقوق بشری خود ادامه داد و حتی آنرا گسترش داد، از جمله: عضویت در شورای ملی صلح، تأسیس و عضویت در هیئت مدیره کانون زندانیان سیاسی قبل از انقلاب، عضو کمیته پیگیری بازداشتهای خودسرانه، عضو کمیته دفاع از آزادی مطبوعات، تأسیس انجمین دفاع از حق تحصیل، تأسیس انجمن دفاع از حقوق شهروندی، راه اندازی سایت خرابات و عضویت در ستاد انتخاباتی شهروند آزاد مهدی کروبی .

آخرین وضعیت کیوان صمیمی در بازداشت

در حال حاضر همه اعتصاب کنندگان بعد از دو هفته به خاطر پیام های اقشار مختلف مردم بویژه شخصیت های جنبش سبز از جمله میرحسین موسوی و مهدی کروبی به اعتصاب غذای شان پایان دادند اما صمیمی همان موقع  با وجود وضعیت نامناسب جسمی اعلام کرد که تا زمان انتقال همه زندانیان اعتصاب کننده به بند عمومی اعتصاب غذایش را پایان نخواهد داد.

وی روزه خود را تنها با آب و چای افطار می کند و همچنان محکم و پابرجا برای احقاق حق خود و دیگر زندانیان سیاسی ایستاده است.

هیچ نظری موجود نیست: