۱۳۸۹ مرداد ۱۰, یکشنبه

واشينگتن پست:واکنش احمدی نژادبه تحريم ها معرف موثر بودن آنهاست



  واشينگتن پست زير عنوان "حس کردن فشارناشی از تحريم ها در ايران شروع شده است" ضمن نقل جمله ای از محمود احمدی نژاد که گفته بود اطلاع ميدهم آمريکا و اسرائيل تصميم گرفته اند تا سه ماه آينده به حد اقل دو کشور منطقه حمله کنند، می نويسد ، احمدی نژاد، هفته گذشته با تقبيح پال، اختاپوس پيشگوی هشت مسابقه پی در پی جام جهانی فوتبال به عنوان سمبلی از انحطاط، ومبلغی برای تبليغات و خرافات غربی، نشان داد که به اظهار نظرهائی گاه ابلهانه علاقه وافری دارد. با اينحال احمدی نژاد به رغم اين بلاهت، حسابگر و خطرناک است.

دو کشوری که او در باره آنها حرف ميزد چه کشورهائی هستند؟ منطقا بنظرميرسد لبنان و سوريه باشند. حزب الله در لبنان خود را با ۵۰ هزار راکت مسلح ساخته و علنا گفته است در موضعی است که هر زمان جنگی را شروع کند. جنگی دراين حد بلافاصله سوريه را وارد صحنه ميکند، که به نوبه خود مداخله ايران برای دفاع ازاين حامی عمده عرب خود را در پی خواهد داشت، وبرای نخستين بار طی ۱۴۰۰ سال، پيش قراولان ايران را به سواحل مديترانه می کشاند.

اين ايده که اسرائيل، چه رسد به آمريکا، کمترين علاقه ای به شروع جنگی در شمال اسرائيل داشته باشد، ديوانگی است. اما در آن منطقه طرح ادعاهای حاکی از قريب الوقوع بودن حملات امری جدی است. هيچ مدرکی ادعای احمدی نژاد را ثابت نمی کند. پس او دنبال چيست؟

اين نشان از آن دارد که وی زير فشاری جدی است. تصويب تحريم های ضعيف در سازمان ملل متحد با تحريم هائی جداگانه پيگيری شد که آمريکا، کانادا، استراليا و اتحاديه اروپا وضع کردند. رويترز گزارش ميدهد که ايران ازهمين حالا با تنزلی شديد در واردات بنزين روبروست، زيرا لويدز لندن و شرکت های ديگر از بيمه کردن کشتی های حامل بنزين به ايران امتناع ميکنند.

دوم اينکه دولت های عرب ديگر تمايل خود را برای آنکه آمريکا از طريق نظامی تاسيسات اتمی ايران را از کار بياندازد به گونه ای به اصطلاح در گوشی مطرح نمی کنند. سفير امارات متحده عربی در واشينگتن سه هفته پيش چنين تمايلی را علنا در جريان يک کنفرانس مطرح ساخت.

سومين عامل احتمالا بيشترنگران کننده برای تهران تحولات در واشينگتن است. مايکل هايدن رئيس پيشين سازمان های امنيت ملی، (ان اس ای)، و اطلاعات مرکزی آمريکا، (سی آی ای) در مصاحبه ای با سی ان ان گفت به عقيده او گزينه نظامی اکنون در مقايسه با راه حل های ديگر، گزينه ای مقبولتر جلوه ميکند. هايدن جزو محارم اوباما نيست اما تايم در گزارشی زير عنوان "حمله ای به ايران: گزينه ای که به روی ميز بازگشت" ميگويد مقامات عاليرتبه دولت مجددا گزينش نظامی را بررسی ميکنند. اين می تواند معرف وضعيتی اضطراری، و يا فقط يک بلوف برای وادار ساختن تهران به انعطاف پذيری باشد. اما بهر صورت گويای آن است که دولت پس از ۱۸ ماه تلاش بی ثمر برای تماس و گفتگو موضع خود را قاطع ترميکند. اين قاطعيت آثارش را هم اينک ظاهر ساخته است. رژيم ايران شروع به درک اين واقعيت کرده است که حتی صبر وشکيبائی پرزيدنت اوباما نيز حدی دارد، و ايران ممکن است برای جاه طلبی های اتمی اتمی اش حساب پس بدهد.
منبع خبر:صدای آمریکا          پارس دلی نیوز 

هیچ نظری موجود نیست: