۱۳۸۹ آبان ۲۸, جمعه

نگرانی دولت کودتا از افزایش اعتراض ها و اعتصاب های کارگری در نقاط گوناگون ایران


ندای سبز آزادی: همزمان با تشدید فشار دولت کودتا بر فعالان دانشجویی، از ایران گزارش می رسد که فعالان کارگری نیز تحت فشارهای بیشتری قرار گرفته اند.

به گزارش ندای سبز آزادی در این ارتباط، علاوه بر سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران، سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت تپه نیز هدف فشارهای قضایی و امنیتی قرار گرفته است و سه عضو آن از سوی شعبه 13 دادگاه تجديدنظر اهواز به شش ماه زندان محکوم شده اند.
اسامی این کارگران، بهروز نيکوفرد، عليرضا سعيدی و بهروز ملازاده نام دارند، « توهين به رهبری» بوده است.
این سه کارگر پیش از این در اعتراض های صنفی بیش از یک هزار کارگر شرکت نیشکر هفت تپه به پرداخت نشدن حقوق و مزایا و نیز بحث تعطیلی این واحد بزرگ کشاورزی و صنعتی شرکت داشته اند.
علاوه بر این سه کارگر، رضا رخشان، رئيس هيات مديره سنديکای کارگران شرکت نيشکر هفت تپه، هم که پس از نوشتن مقاله ای به خاطر دومين سالگرد راه اندازی اين تشکل کارگری تحت فشارهای امنيتی و قضايی قرار گرفته بود، تهدید شده است که حکم دو سال زندان در پرونده ای که او در آن تبرئه شده بود، برایش صادر خواهد شد.
آقای رخشان در آن مقاله تنها به دستاوردهای مثبت راه اندازی سندیکای کارگران شرکت نيشکر هفت تپه برای این شرکت و کارگران آن اشاره کرده بود.
وی در آن مقاله با اشاره به راه اندازی این سندیکا نوشته بود: شرکت نیشکر هفت تپه که دراین دوسه ساله تقریبا به حال خود رها شده بود، مورد توجه و حساسیت مسئولین امر قرار گرفت... شرکتی که با انواع مشکلات مثل افت شدید تولید (درسال 1387کل شکرتولید 11هزارتن بود، امسال پیش بینی می شود که کل شکر تولیدی آن از 80 هزار تن هم فراتر برود که این نشان از بهبودی اوضاع است.
رضا رخشان همچنین اوضاع برای کارگران این شرکت را نسبت به گذشته بسیار خوب توصیف کرده و افزوده بود: اکنون پرداخت دستمزد کارگران بسیار مطلوب شده است، به طوری که فعلا هیچگونه تاخیر در پرداخت دستمزد وجود ندارد.
وی در پایان نیز گفته بود که اگر سندیکاهای بیشتری وجود می داشتند، اوضاع کارگران خیلی بهتر می بود.
حال، این مقاله تبدیل به اعمال فشار بر رئیس هیات مدیره سندیکا و اعضای آن شده است.
البته چند هفته پیش، او و چند تن از اعضای هیات مدیره سندیکای کارگران شرکت نيشکر هفت تپه از این شرکت اخراج شدند.
این اخراج ها به طور کامل برخلاف ماده یک مقاوله نامه 98 سازمان بین المللی کار است که می گوید:« کارگران باید در برابر اقدامات ضد سندیکایی و تبعیض آمیز در خصوص اشتغال، از حمایت کافی برخوردار باشند» و « حمایت از کارگران در برابر اقدامات ضد سندیکایی بویژه باید بندهای زیر را در برگیرد:
الف) شرط استخدام کارگران به عدم عضویت در سندیکاهای کارگری یا به استعفا از آنها؛
ب) اخراج کارگران یا ایجاد مزاحمت برای آنان به هر وسیله، به علت عضویت در سندیکاهای کارگری یا به علت شرکت در فعالیت های تشکیلاتی سندیکایی در غیر ساعت های کار یا حتی در صورت موافقت کارفرما در زمان کار.»
در این میان، سندیکای کارگران شرکت نيشکر هفت تپه به دلیل دستاوردهایی که برای بیش از یک هزارکارگر شرکت نیشکر هفت تپه به ارمغان آورد، هنوز هم در میان این کارگران محبوبیت دارد و به همین دلیل است که بیش از گذشته هدف فشارهای بیشتر دولت کودتا قرار گرفته است.
در این میان، دلیل عمده تر افزایش فشارها بر سندیکای کارگران شرکت نيشکر هفت تپه و سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران، نگرانی دولت کودتا از افزایش اعتراض ها و اعتصاب های کارگری در نقاط گوناگون ایران است.
تاکنون گزارش هایی در مورد این اعتراض ها در چند شهر انتشار یافته است.
این در حالیست که پیشتر گفته شده بود که شورای عالی امنیت ملی به مسئولان خبرگزاری کار ایران (ایلنا)، دستور داده است که خبرهای مربوط به اعتراضات و تجمعات کارگری را پوشش ندهند و در مورد انتشار سایر اخبار کارگری نیز با دقت عمل کنند.
این دستور عمل از جمله در مورد اعتصاب کارخانه های لاستیک البرز و نورد و لوله صفا که دارای صدها کارگر هستند، به کار بسته شد!!!

هیچ نظری موجود نیست: