۱۳۸۹ آبان ۳۰, یکشنبه

دستاورد ناتو علیه برنامه موشکی حکومت ایران؛ «وزیر دفاع آمریکا نقشه ایران را اشتباه خوانده»


 


  
   پرزیدنت اوباما: سپر موشکی علیه حکومت ایران است

«در میان همه دستاوردهائی که کنفرانس عالی سران کشورهای عضو ناتو به دنبال داشت، یکی از مهمترین آن ها موافقت همه کشورهای عضو با ایجاد سیستم سپر موشکی برای رویاروئی با حمله موشکی احتمالی جمهوری اسلامی ایران بود».
این بخشی از ارزیابی هائی است که با پایان گرفتن کنفرانس سران یست و هشت کشور عضو ناتو انتشار یافت.
ولی این کنفرانس دستاوردهای بزرگ دیگری نیز داشت و از جمله توانست در راه نزدیک ساختن روسیه به پیمان اتلانتیک شمالی و بهبود مناسبات کشورهای اروپائی با ایالات متحده گام بلندی بردارد.
در برخی ارزیابی ها گفته شد که اکنون اروپا و آمریکا به شیوه ای مصممانه تر می توانند به رویاروئی با برنامه اتمی ایران بپردازند و ترکیه نیز با وجود همه تلاش برای رسیدن به اتحاد و همکاری با جمهوری اسلامی ایران، بالاخره ناچار شد خواست ناتو را برای برپائی ایستگاه های رادار علیه حملات موشکی احتمالی ایران بپذیرد.
با آن که از ایران در این قطعنامه نام برده نشده، ولی برای همگان مسلم است که جز جمهوری روسیه که ممکن است یک خطر بالقوه محسوب شود، تنها حکومت ایران است که با موشک های خود تاکنون بارها اروپا را تهدید کرده است.
«سرمایه گذاری کلان ایران در صنایع موشکی به هدر می رود»
در برخی ارزیابی ها آمده است که ایالات متحده در هدایت کردن کنفرانس عالی سران کشورهای ناتو و در تلاش های پیش از آن، به دو دستاورد نائل شده است. از یک سو به نظر می رسد که روسیه از مخالفت پیشین خود با برپائی سپر دفاعی ناتو (و در راس آن ایالات متحده) دست برداشته و از سوی دیگر، ترکیه که تا کنون اعلام می کرد حتی در چارچوب ناتو حاضر نیست به اقدامی علیه جمهوری اسلامی ایران دست بزند، بالاخره به خواسته دیگر کشورهای عضو ناتو تسلیم شده است.
گفتنی است: از آن جا که تصمیمات مهم در ناتو باید با رای موافق همه کشورهای عضو گرفته شود، ادامه مخالفت ترکیه ممکن بود برنامه استقرار سپر موشکی را مختل کند.
لهستان و رومانی با استقرار دستگاه های ضد موشکی موافقت کرده اند، ولی بخش مهمی از این سیستم، تجهیزات راداری آن است که باید شلیک موشک دشمن را بلافاصله تشخیص داده و دستگاه های موشک انداز را برای انهدام آن هشیار سازد.
ترکیه نزدیک ترین کشور عضو ناتو به خاک ایران است و استقرار رادارها در آن کشور می تواند کارسازتر از آن باشد که در یک کشور اروپائی که از ایران دورتر است، برپا گردد.
روسیه به مدت چند سال قاطعانه با برپائی این سیستم موشکی توسط ایالات متحده مخالفت ورزید و بر این باور بود که غرب می خواهد در آستانه دروازه های روسیه یک سیستم تهاجمی برپا کند. ولی اکنون مدتی است که از مخالفت با این برنامه دست برداشته، زیرا متقاعد شده است که هدف آن رویاروئی با موشک های احتمالی ایران است و هدف، روسیه نیست.
گرچه ترکیه شرط کرده بود که گفته نشود این سیستم راداری علیه حکومت ایران است، ولی سران چندین کشور و از جمله پرزیدنت اوباما و پرزیدنت سرکوزی به صراحت به نام ایران اشاره کردند. رئیس جمهوری فرانسه حتی گفت: برنامه های اتمی جمهوری اسلامی ایران بزرگترین خطر امنیتی برای خاورمیانه و دیگر کشورهای جهان است.
در گزارش های پیشین گفته شده بود که حکومت ایران در حال ساخت موشک هائی است که به زودی خواهد توانست همه کشورهای اروپائی را هدف قرار دهد و امید دارد بتواند موشکی بسازد که سواحل شرقی ایالات متحده را نیز هدف قرار دهد.
برپائی سپر موشکی در اروپای شرقی و ترکیه، این قصد تعرضی جمهوری اسلامی را خنثی می سازد – زیرا هر موشکی که از خاک ایران به سوی اروپا پرتاب گردد، در فاصله صدها و شاید هزاران کیلومتر از مقصد، نابود خواهد شد و همه سرمایه کلانی که ایران برای پروژه های موشکی خود هزینه کرده به باد خواهد رفت.
البته ترکیه شرط کرده بود که اطلاعات به دست آمده توسط سیستم راداری نباید به اسرائیل انتقال یابد، ولی آگاهان می گویند: اسرائیل خود امکانات دیگری برای آگاهی از پرتاب موشک به سوی این کشور طراحی و تولید کرده است.
منشه امیر: «آقای گیتس بلد نیست نقشه ایران را درست بخواند»
در واکنش به سخنان رابرت گیتس وزیر دفاع ایالات متحده که گفته بود راهکار نظامی نمی تواند به برنامه های اتمی ایران پایان دهد، و همچنین گفته بود که از طریق ادامه تحریم های کنونی می توان حکومت ایران را به متوقف ساختن تلاش های هسته ای واداشت، سامانه سیاسی – خبری ایسراکست IsraCast مصاحبه ای با منشه امیر انجام داد که وی در آن گفت: «آقای گیتس قادر نیست نقشه ایران را درست بخواند و ارزیابی های او نشان می دهد که از روحیه ملت ایران نا آگاه است».
منشه امیر در ادامه این مصاحبه گفت: «البته سخنان آقای گیتس که گفت تحریم های کنونی علیه جمهوری اسلامی ایران "گزنده" است، کاملا درست است؛ ولی از دیدگاه من "فلج کننده" نیست و بنابراین هر اندازه که گزنده باشد، قادر نیست جمهوری اسلامی را از ادامه برنامه های هسته ای باز دارد».
در مصاحبه ای که در روزنامه آمریکائی "وال استریت جورنال" انتشار یافت، رابرت گیتس همچنین گفته بود که بین خامنه ای و احمدی نژاد بر سر برنامه های اتمی ایران اختلاف نظر وجود دارد و در دستگاه حاکمه ایران در این باره شکاف ایجاد شده و احمدی نژاد به خامنه ای دروغ می گوید و او را گمراه ساخته است.
منشه امیر در واکنش به سخنان گیتس به سامانه انگلیسی زبان ییسراکست گفت: «همان گونه که پرزیدنت جیمی کارتر با ناآگاهی خود از اوضاع واقعی ایران، آن کشور را به باد داد و آن را به دست روح الله خمینی سپرد، سخنان آقای گیتس نیز نشان می دهد که او نیز از واقعیت های ایران آگاهی چندانی ندارد».
وزیر دفاع آمریکا گفته بود که به باور او، اکنون خامنه ای از خود می پرسد که آیا احمدی نژاد در رابطه با مسائل اتمی ایران و پیامدهای جهانی آن، به او دروغ گفته است؟
منشه امیر در پاسخ به شماری از خبرنگاران خارجی در اسرائیل که در این باره نظر او را خواسته بودند، گفت: سید علی خامنه ای در دفتر رهبری، دستگاه های عریض و طویلی دارد که وظیفه آن ها گزارش دادن به رهبر درباره موضوع های مهم کشوری و جهانی است. این نهادهای اطلاعاتی زیر نظر شخص خامه ای انجام وظیفه می کنند و با دفتر ریاست جمهوری ارتباطی ندارند؛ بنابراین، هیچ امکانی وجود ندارد که احمدی نژاد بتواند با دادن اطلاعات نادرست به رهبر، او را گمراه سازد.

هیچ نظری موجود نیست: