حزب مردم بلوچستان در کنار سایر فعالان حقوق بشر، فعالان سیاسی و نخبگان بلوچ و جریان ها و نیروهای سایر ملیتهای تحت ستم ایران توانسته است مسئله نقض حقوق ملی مردم بلوچ و رفتارنژاد پرستانه حکومت ایران در بلوچستان را با کار سیستماتیک و مستمر، در ارتباط با افکار عمومی جھان آگاهی نسبی ایجاد نماید.
مسئله ملی در ایران بعد از شکل گرفتن دولت استبدادی در دوران معاصرو با روی کار آمدن رضاشاه با اتخاذ سیاستی هژمونی طلب، یکسان سازی ملی بر اساس هویت ملی فارس و مذهب شیعه یکی از معضلات اساسی ملیت های خارج از حاکمیت بوده است. همانطور که در گزارش سازمان ملل بدرستی ازآن یاد شده هم اکنون در سه منطقه اهواز، بلوچستان وکردستان مبارزات سیاسی و مقاومت مسلحانه در جریان است. در بلوچستان مقاومت مسلحانه شدیدتراست و در نتیجه تلفات آن برای هر دو طرف زیانبار تر است.مردم بلوچ از بدو ضمیمه شدن بلوچستان به خاک ایران توسط رژیم پهلوی در مقابل سلطه دولت مرکزی مقاومت کردهاست. این مقاومت که همواره شکل مسلحانه داشته فاقد یک رهبری سیاسی نیرومند بوده است. با نبود امکان مخالفت سیاسی آشکاردر ایران، جنبش مقاومت بلوچ به طور فزاینده اى به سازماندهی زیرزمینی روی آورده و این برای نخستین باراست که مردم بلوچ در سطح بین المللى از فعالیتھاى سیاسى یک حزب برخوردارشده است. حزب مردم بلوچستان در کنار دیگر جریان ها و با قبول و احترام به تعدد احزاب متعهد به رقابت سالم و دموکراتیک قصد پر کردن این خلاء را در کنار سایر جریانهای سیاسی به عنوان یک حزب فراگیر ملی-دموکراتیک دارد۔حزب مردم بلوچستان از ابتدای تشکیل، یکی از اهداف اساسی آن مطرح کردن نقض حقوق بشر مردم بلوچستان در سطح جهانی بوده است . در راستاى این ھدف، با وجود محدودیت امکانات و کمبود ھاى مالی، نسبتا موفق عمل نموده است .حزب مردم بلوچستان در کنار سایر فعالان حقوق بشر، فعالان سیاسی و نخبگان بلوچ و جریان ها و نیروهای سایر ملیتهای تحت ستم ایران توانسته است مسئله نقض حقوق ملی مردم بلوچ و رفتارنژاد پرستانه حکومت ایران در بلوچستان را با کار سیستماتیک و مستمر، در ارتباط با افکار عمومی جھان آگاهی نسبی ایجاد نماید. تا جائیکه سازمان ملل مسئله تبعیض سیستماتیک و سیاست نژاد پرستانه رژیم ایران را به دولت ایران گوشزد و از او بخواهد که رفتار خود را عوض کند. جا دارد از سایر سازمانها و فعالان سیاسى و فرھنگى بلوچ که در سطح جهانی برای ایجاد اگاهی از سیاست های تبعیض آمیز رژیم ایران در بلوچستان فعالیت کرده اند نیز سپاسگزار بود، چرا که همه این فعالیت ها و اقدامات موجبات شناسایی نسبی شرایط جارى جامعه بلوچستان را در سطح بین المللى فراهم نموده است.فعالتیهاى نیروهای مقاومت مسلح بلوچستان که با جانفشانى خویش در مقابل رژیم استبدادی ایستاده اند، در افشای سیاست های رژیم تبعیضگر حاکم بر مردم بلوچ در ایران و در سطح بین المللی بدون شک نقش و اهمیت بسزائی داشته است .
آن کسانی که با پشتکار و شخصیت قوی خود در مقابل رژیم ایران و برای دستیابی به حقوق ملى و ھمچنین انسانى مردم بلوچ مقاومت کرده و تعقیب، آزار، زندان و شکنجه را تحمل کرده وبسیارى نیز جان خود را در در این مقاومت و یا اعدام های سیستماتیک رژیم از دست داده و بالاترین قیمت را پرداخته اند ، مظلومیت مردم بلوچ و سیاست نژادپرستانه رژیم حاکم را درانظار عمومى جهانیان به عیان ترین وجه ممکن به تصویر کشیده اند. یادھمه شھداى راه آزادى و برابرى بلوچستان گرامى باد۔حزب مردم بلوچستان از سال 2004 تاکنون(2010) مسائل بلوچستان را توانسته است از طریق شرکت در کنفرانس ھا، سمینارھا و سمپوزیوم ھایى در پارلمانھاى، اتحایه اروپا، سوئد، دانمارک، فرانسه، آلمان، آمریکا، ایتالیا, انگلیس و کانادا و ھمچنین گردھمایى ھاى سازمان ھاى مختلف ایرانى و اروپائى مطرح نماید۔ حزب مردم بلوچستان ازجمله بنیانگذاران و یکی از فعالترین اعضای «کنگرهی ملیتهای ایران فدرال» است۔ تشکیلاتى که بنا به نیاز به ھمبستگى ملل تحت ستم تولد یافت و پس از مدتى کوتاه، ھم اکنون به مثابه منسجم ترین و قوى ترین جبھه سیاسى ملیتھاى تحت ستم در ایران میباشد. این کنگره شامل احزاب و سازمان هایی است که به ملیتهای مختلف در ایران تعلق داشته وبرای ایجاد یک جمهوری سکیولار، دموکراتیک و فدرال در ایران که برمبنایی عادلانه و برابر ملی استوار باشد مبارزه میکنند۔ کمیته بین المللی کنگره توانست با ملاقات هایی که در کشورهای مختلف انجام شد باعث طرح مسئله ملی و نقض حقوق بشر ملتها خارج از حاکمیت درایران گردد. این فعالیتھا موجب گشت که سازمان ملل در بررسی سیاست های رژیم ایران به آن توجه نماید.
کمیسیون های حقوق بشر و کمیسیون ضد تبعیض نژادی سازمان ملل متحد روز جمعه به تاریخ 27-8-2010 از دولت ایران خواستند از حقوق اقلیت های قومی همچون عرب، کرد و بلوچ، در این کشور پاسداری کند. این اقدام سازمان ملل در مقابل نظامی نژاد پرستحاکم بر ایران و درخواست از آن برای توجه به خواست های اقلیت های ملی در ایران و مشخص کردن وضعیت سیاسی و جمعیت آنها ،دارای اهمیت بسزایی برای آینده و روند سیاسی در ایران است.این قطعنامه یک پیروزی بزرگ برای همه آنهایی که برای دستیابی حقوق اقلیت ها مبارزه میکنند، بخصوص برای اعضای کنگره ملیت های ایران فدرال که با فعالیت های کمیته بین المللی خود در سازمانها و جوامع جهانی حضور یافته و مشکلات ملیتھاى ساکن ایران را مطرح نمودند، میباشد. این کار دسته جمعی به شکست تصویر سیاسی ایران به عنوان یک کشور یکسان ملی در سطح جهانی بسیارکمک کرده است. در اینجا باید تاکید نمود که سازمان ها و افراد و نیروهای دیگر که در این فعالیتها بطور مستمر شرکت داشته اند نیز در نمایان کردن تصویر ایران به عنوان یک کشور چند ملیتی با حکومتی نژاد پرست و شوونیستی برای جامعه جهانی نقش بسزایی داشته اند.حزب مردم بلوچستان «بلوچستانءِاُستمان گَل» در ایجاد و پیشبرد این فعالیتها در سطح جهانی چه به عنوان عضو کنگره ملیتهای ایران فدرال و یا با عضویت ملت بلوچ در سازمان ملتها و مردم بدون نماینده UPNO نقش تعیین کننده ای داشته و سعی نموده که در کنفرانس ها ، سمینارهای بین المللی و فورومها حضور فعالی داشته باشد. این حضور در مطرح شدن مسائل و مشکلات مردم بلوچستان به عنوان یک ملت تحت ستم در ایران نقش تعین کننده ای داشته است که نتیجتاً نقض حقوق بشر مردم بلوچستان در گزارشهای سازمان های حقوق بشرو کشورهای با دولت های دموکراتیک مطرح و از دولت ایران خواسته شده است که به حقوق مردم بلوچستان توجه کند.تلاش و فعالیتهاى مداوم در ارتباط با وضعیت ملیتهاى ساکن ایران، در اواخر سال 2009 و اوایل سال 2010 درژنو به ثمر رسید. حزب مردم بلوچستان به طور فعالانه در فوروم اقلیت های ملی شرکت نمود. در این جلسه حزب مردم بلوچستان را منیره سلیمانی نمایندگی کرد که سخنرانی او مورد توجه بسیار قرار گرفت. آقای ... رئیس فوروم سازمان ملل به UNPO چنین نوشت: "سخنرانی خانم بلوچ، منیره سلیمانی قابل توجه و فکر کردن بود". در این جلسه آقای دکتر دوشوکی به عنوان فرد مستقلی حضور داشت که سخنرانی او نیز در پیشبرد مسئله بلوچ از اهمیت برخوردار بود. فعالیتهای حزب مردم بلوچستان با همکاری" یو ان پی او" و در هماهنگی با کمیته بین المللی کنگره ملیتھا در پروسه بررسی دوره ای جهان و در ارتباط با ایران در این فوروم تا 16 فروری 2010 که پایان گزارش دهی آن بود ادامه داشت.
حزب مردم بلوچستان با وجود امکانات محدود خود توانسته است با استفاده از روابطی که با سازمانها و احزاب اروپایی و سازمان های بین المللی ایجاد نموده است، با حضور مداوم و محسوس خود در سطح بین المللی رسمیت سیاسی یافته و موفقیت های نسبى قابل توجه ای داشته باشد۔ و در مواردی حتى توانسته است به عنوان یک ھمدوش قابل اعتماد در برقراری کنفرانس ها با پارلمان اروپا و" یو ان پی او" و "حزب رادیکال بدون خشونت" از ایتالیا برای ایجاد گفتگو بین تشکلات سیاسى ملیتھا و سایر تشکلات سیاسى در ایران نقش مؤثرى ایفا نماید.
کنفرانس اپریل 2009 کنگره ملیتھاى ایران فدرال در پارلمان اتحادیه اروپا در بروکسل و ھمچنین کنفرانس سناى ایتالیا در شھر رم تحت عنوان" جنبش دموکراسی خواهی ایران، توانایی و نارسائی ها" که ثمره همکاری موثر ارتباطی حزب مردم بلوچستان و «یو ان پی او» وھمکارى بیدریغ حزب رادیکال بدون خشونت ایتالیا بودند، نمونه ھایى از فعالیت ھاى سازنده در برگزارى کنفرانس ھاى پر بار بین المللى حزب مردم میباشند۔ توان ارتباط گیرى، فعالیت عملى و دیالوگ در شرایط کنونى، مبین حضور جدى و ملموس یک نماینده قابل اعتماد سیاسى ملت بلوچ در میان گروه های مختلف سیاسى ایران و یا در سطح بین المللی براى دفاع از حقوق ملى و انسانى مردم بلوچ میباشد۔
حزب با بهره گیری از تسهیلات و امکانات حاصل از عضویت بلوچستان و ملت بلوچ در "سازمان ملتها و مردم بدون نماینده = UNPO" به شکل مؤثری موفق به آگاه ساختن سازمانهای بین المللی، از جمله سازمان ملل و اتحادیه اروپا، از سرکوب مردم بلوچ توسط رژیم دین سالار ایران شده است. حضور فعال حزب مردم در «یوان پی او» سبب انتخاب نماینده آن در هیئت رئیسه این سازمان شده و در این راستا حزب مردم در مجمع عمومی و جلسات هیئت رئیسه «یوان پی او» که در پارلمان ها و مراکز تصمیم گیری سیاسی کشورهاى مختلف از جمله کشور تایوان، ابخازیا، پارلمان ملی تاتارهاى کرامیا در اوکراین، پارلمان اروپا، دادگاه بین المللی در شھر لاھه هلند، سنای ایتالیا و سازمان ملل متحد در ژنو انجام گرفته شرکت نموده است۔ در این نشست ھا هئیت های بین المللی از کشورهای مختلف نیز شرکت کرده اند وهئیت های نمایندگی حزب سعی در ارتباط گیری و اطلاع رسانی به ھیئت ھاى بین المللى حاضر در این نشستھا از مشکلات مردم بلوچستان و نقض مستمر حقوق بشر و رفتار فاشیستی رژیم با مردم بلوچستان نموده و از انها خواسته اند تا از مبارزات مردم بلوچستان برای دستیابی به حق حاکمیت ملی حمایت نمایند۔
نقطه عطف تلاش های مستمر حزب مردم بلوچستان در پروسه " بررسی دوره ای جهانی شورای حقوق بشر سازمان ملل" بتاریخ 16 فروری 2010 در ژنو بود۰ حزب مردم بلوچستان با همکاری یو ان پی او و "سازمان بین المللى اینترفیث Interfaith international " از سپتامبر 2009 ملاقات های متعددی را با نمایندگان سازمان های مختلف از کشورهای آسیایی ، آفریقایی، اروپایی و امریکایی داشت. تعدادی از این ملاقات ها در همکاری با یو ان پی او UNPO و نیز "جامعه خلقھاى تحت خطر " Threaten peoples Society که مرکز آن در سویس و آلمان قرار دارد، بود. همجوار با کنفرانس سازمان ملل در ژنو، انترفیث کنفرانسى را در ارتباط با ایران ترتیب میداد. با فعالیتهای حزب مردم بلوچستان مسئله بلوچ و تبعیض نسبت به آن و همچنین سیاست نژاد پرستانه دولت ایران در رفتار با مردم بلوچستان برای اولین بار درحضور هیئت ایرانی توسط نمایندگان کشورهای دیگر مطرح گردید.
حضور بین المللی حزب مردم بلوچستان و خصوصا فعالیت های آن در ارتباط با نقض حقوق مردم بومی در سازمان ملل در نیویورک در سپتامبر سال 2007 که بمدت دو ھفته ادامه داشت، و ھمچنین در فورم اقلیتهاى سازمان ملل در ژنو در سپتامبرسال 2009 و در پروسه بررسی دوره ای جهانی آن نیز که در ارتباط با ایران درفروری 2010 و نشست کمیته حقوق بشر اتحادیه اروپا در اکتوبر 2010 بود در طرح مسائل ملت بلوچ بسیار مؤثر بوده است.
حزب مردم بلوچستان طی گزارشهای ماهانه، فصلی، دیدارهای حضوری با سازمان ھاى حقوق بشرى و دموکراتیک، نمایندگان مجالس کشورها و با نمایندگان سیاست خارجی آنها به شکل مستمر با هدف مطرح کردن نقض حقوق بشر توسط رژیم ایران در بلوچستان و با خواست های مشخص ،جامعه جهانی را در شرایطی قرار داده که مسئله ملی مردم بلوچ و حقوق آنها را چه بشکل گفتگو های حضوری آنها با رژیم ایران و یا بشکل گزارشهای حقوق بشرى مطرح کنند.
هم اکنون حزب مردم بلوچستان با شناخت نسبی از وضعیت مردم بلوچ و ستم ملی که با آن مواجه است و با در نظرداشت شرایطی که در ایران و در سطح بین المللی بوجود آمده، توجه خود را در کنار فعالیتهای بین المللی، به اھمیت کارهای تئوریک جھت بالا بردن سطح دانش تئوریک، وسازمان دهی کارآ ترفعالین، متمرکز خواھد نمود. تا از این طریق در یک پروسه مطالعه وکار سیاسی، در ارتقاء شعور و دانش سیاسى در جنبش ملی مردم بلوچستان اداى دَین نماید۔ ما ایمان داریم که پروسه مقاومت و مبارزه توسط پیشآھنگان سیاسى و سرمچاران بلوچ برای دستیابی به حاکمیت ملی، در زمان مناسب وارد فاز مبارزات توده ای همراه با بسیج مردمی گشته و با تشدید مبارزات مسالمت آمیز، آمادگى کامل براى دست یابی به حاکمیت ملى مردم بلوچستان فراھم خواھد گشت۔
برای پیشبرد چنین ھدفى و با توجه به امکانات و محدودیت ھاى گوناگون ، حزب مردم بلوچستان، برگزارى جلسات عمومى علنی در راستاى پیشبرد امر دیالوگ و گفتگو بین فعالان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی بلوچ و ھمچنین سازماندهی جلسات بحث و جدل حضوری و یا با استفاده از تکنولوژى رسانه اینترنت، ترتیب دادن جلسات مجازى اینترنتى، تھیه و پخش مقالات و نظریات پربار به شکل بولتن و گاھنامه را در دستور کار خویش قراردھد۔
ناصر بلیده اى سخنگوى حزب مردم بلوچستان در پلنوم اکتوبر 2010
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر