۱۳۸۹ مرداد ۱, جمعه

حمایت جمهوری اسلامی از طالبان افغانستان


  روزنامه یو اس تودی چاپ واشنگتن روز جمعه 2010-07-23 با درج گزارشی به اظهارات چند مقام نظامی امریکا درباره حمایت جمهوری اسلامی از طالبان افغانستان پرداخت .

این روزنامه می نویسد ژنرال استنلی مک کریستال فرمانده پیشین نیروهاّی امریکا در افغانستان اندکی قبل از استعفایش گفته است شواهد روشنی وجود دارد که ایران به طالبان تسلیحات و اموزش نظامی ارائه می کند.

مک کریستال كه فرماندهی ارتش آمریکا در افغانستان را به عهده داشت در پی انتقاد از سیاستهای آمریکا در افغانستان از کار برکنار و جای خود را به جنرال پترویوس داد .

رابرت گیتس وزیر دفاع امریكا نیز در ماه مارس گذشته گفت ایرانی ها بازی دوگانه ای را در افغانستان در پیش گرفته اند و در حالی که روابط خوبی را با دولت کابل برقرار کرده اند ولی با تلاش های امریکا مقابله می کنند.

این در حالیست که چند هفته بعد مایک مولن رئیس ستاد مشترک ارتش امریکا در این خصوص گفت شواهد نشان می دهد ایران تسلیحات به افغانستان قاچاق می کند.

همچنین این روزنامه در گزارش خود می افزاید که ارتش امریکا برای اثبات این ادعاها مدرکی ارائه نکرده است.
از طرفی دیگر محسن میلانی استاد ایرانی دانشگاه کالیفرنیا در این گزارش گفته است : اگر طالبان از ایران حمایت دریافت می کنند فقط به خاطر این است که آنها می توانند از عهده کارهای کثیفی که ایران نمی خواهد انجام دهد و یا قادر به انجام آن نیست برآیند.

روابط بین طالبان و ایران در زمانهایی نیز تنش آمیز بوده است در سال 1998 گروه طالبان یازده دیپلمات ایرانی را در مزار شریف به قتل رساندند و دهها هزار پناهنده افغان در زمان حاکمیت طالبان به ایران فرار کردند.

جیمز فیلیپز تحلیلگر خاورمیانه در بنیاد هریتیج در واشنگتن گفت کمک ایران به طالبان در مقایسه با میزان تسلیحات و کمک های مالی پاکستان به طالبان ناچیز است.

وی پیشنهاد کرد امریکا به جای حمله نظامی به ایران گروههای تجزیه طلب کرد را بر ضد ایران تسلیح کند و یا بر سازمان ملل اعمال فشار کند تا اقدامات ایران را محکوم کند.

فیلیپز افزود ایرانی ها شواهد بیشتری به امریکا می دهند تا بر ضد انها دست به عمل بزند.

اما روئل مارک گرچت متخصص مسائل خاورمیانه در سازمان سیا می گوید ایران نمی خواهد شاهد هرج و مرج هایی باشد که بعد از قدرت یابی طالبان در سال 1996 بروز کرد اما منافع آن دراین است که امریکا را از افغانستان خارج کند.

وی افزود تنفر ایران از حضور امریکایی ها در افغانستان فراتر از ترس آن از افغانستان بدون امریکا است.

در حالیكه جان بولتون نماینده سابق امریکا در سازمان ملل در این گزارش معتقد است سیاست های کلی ایران در زمینه برنامه هسته ای حمایت از حزب الله در لبنان و گروههای شیعه درعراق و حمایت از طالبان ثابت می کند که امریکا باید سیاستی شدید را در قبال ایران در پیش گیرد وی افزود این مساله هر چه بیشتر ثابت می کند که تنها راه حل بلند مدت در قبال ایران تغییر رژیم است. 

هیچ نظری موجود نیست: