۱۳۸۹ مرداد ۱, جمعه

هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا به طالبان پاکستانی 'آسیب زده اند'


نقشه مناطق مرزی پاکستان
طالبان تاثیرگذاری حملات هواپیماهای بدون سرنشین بر امکانات خود را تایید کرده اند
طالبان پاکستانی تاثیر عملیات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی بر توانایی این گروه را تایید کرده اند.
یکی از رهبران تندروهای اسلامگرا موسوم به طالبان پاکستانی در منطقه وزیرستان شمالی این کشور در مصاحبه با بی بی سی گفته است که حملات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی به هدف های متعلق به طالبان در داخل خاک پاکستان باعث اختلال در توانمندی عملیاتی این گروه شده است.
وی در عین حال این اختلال را موقتی توصیف کرده و گفته است که "تاثیر حملات هواپیماهای بدون سرنشین از آن نوعی نیست که بتواند نتیجه نهایی را تغییر دهد."
این فرد اظهار داشته که ایالات متحده سرانجام "طعم شکست" را خواهد چشید و افزوده است که "در تاریخ اسلام، نمونه هایی را داریم که وقتی فردی تحت تعقیب است، باید تحرکات خود را محدود کند و به زندگی زیر زمینی روی آورد."
خبرنگار بی بی سی در اسلام آباد، پایتخت پاکستان، که این مصاحبه را انجام داده، با یادآوری حملات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی به نواحی مرزی پاکستان با افغانستان، گفته است که از آنجا که روزنامه نگاران عملا هیچ گونه دسترسی به مناطق قبیله نشین پاکستان ندارند، ارزبابی مستقل نتیجه این حملات دشوار بوده است.
در عین حال، این نظر ابراز شده که حملات هواپیماهای بدون سرنشین در این منطقه، قطعا اجرای عملیات شورشیان اسلامگرا را دشوار و استفاده آنان از امکانات تدارکاتی و امکانات ارتباطی خود را پیچیده تر ساخته و رهبران شورشیان را وادار به زندگی در مخفیگاه کرده است.
در گزارش های مربوط به برخی از عملیات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی، گفته شده است که هدف این حملات ساختمان ها و مراکز تجمع شورشیان طالبان بوده است و به نظر می رسد که اعضای این گروه، از بیم چنین حملاتی، کمتر در گروه های بزرگ در یک محل جمع می شوند.
همچنین، نگرانی از خبررسانی ساکنان محلی و استراق سمع مکالمات تلفن همراه و بهره برداری از آن برای مکان یابی رهبران و اعضای طالبان باعث شده است تا آنان از استفاده از تلفن همراه و اقامت طولانی مدت در یک مکان مشخص خودداری ورزند.
اقدامات پیشگیرانه طالبان
به گفته طالبان، هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی عمدتا آنان را در منطقه وزیرستان هدف قرار می دهند و مناطق دیگر پاکستان از این نظر کم خطرتر محسوب می شود.
خرابی ناشی از حمله هواپیماهای بدون سرنشین
گاه در مورد قربانیان هواپیماهای بدون سرنشین اظهارات متفاوتی شده است
طالبان از اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با حمله هواپیماهای بدون سرنشین به هدف های متعلق به این گروه هم خبر داده و از جمله گفته اند که در سال جاری، حدود بیست نفر را به ظن جاسوسی برای آمریکائیان و اطلاع رسانی در مورد محل های مورد استفاده این گروه "اعدام" کرده اند.
تندروهای اسلامگرا در عین حال انتظار دارند از افزایش احساسات ضد آمریکایی در میان مردم در برنامه ریزی و اجرای عملیات خود و مقابله با اقدامات آمریکائیان بهره برداری کنند.
ارزیابی مستقل کارآیی حملات هوایی آمریکا در تضعیف طالبان پاکستانی آسان نیست اما به گفته کارشناسان، این حملات قطعا به توانایی عملیاتی تندروهای اسلامگرا در وزیرستان آسیب رسانده اما این گروه ها همچنان امکانات خود برای عملیات خرابکارانه در سایر نقاط پاکستان را حفظ کرده اند.
طی بیش از یک سال گذشته، و همراه با شدت گرفتن اقدامات ارتش پاکستان برای مقابله با شورشیان مسلح، بسیاری از نقاط این کشور شاهد حملات خرابکارانه از جمله بمب گذاری های انتحاری بوده که در مواردی، تلفات گسترده ای را به همراه داشته است.
مقامات نظامی و امنیتی آمریکا و افغانستان همواره تاکید داشته اند که شورشیان مخالف دولت این کشور در نواحی مرزی داخل خاک پاکستان پناه گرفته اند و با برخورداری از حمایت تندروهای اسلامگرای محلی، عملیات خود در داخل خاک افغانستان را سازماندهی و اجرا می کنند.
استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین برای هدف قرار دادن مراکز و افراد وابسته به طالبان یکی از راه های مقابله آمریکا با این گروه ها بوده است.
در عین حال، در مواردی ساکنان محلی قربانیان حملات این هواپیماها را افراد غیرنظامی توصیف کرده اند که گاه حتی اعتراض دولت پاکستان را هم در پی داشته که آمریکا را به نقض حاکمیت پاکستان متهم کرده است.
با اینهمه، امکان ارزیابی دقیق ادعاهای ساکنان محلی وجود نداشته است به خصوص اینکه تندروهای اسلامگرا در این مناطق نفوذ گسترده ای دارند از حمایت بسیاری از ساکنان و افراد متنفذ محلی برخوردارند.
ایالات متحده و افغنستان همچنین خواستار اقدامات بیشتر دولت و ارتش پاکستان برای مقابله موثر با اسلامگرایان مسلح در مناطق مرزی این کشور با افغانستان بوده و چنین اقدامی را برای مقابله موثر با شورشیان افغان لازم دانسته اند.

هیچ نظری موجود نیست: